Bostitch BENL

Geslagen nagels, bradnagels

Er zijn drie soorten spijkers:

  • Rolspijkers
  • Stripspijker
  • Afwerkspijkers, ‘T-nagels’ en pins

Rolspijkers

Rollen bevatten een groot aantal spijkers. Dat betekent dat het apparaat minder vaak geladen hoeft te worden, wat met name belangrijk is voor toepassingen met een groot volume. Rolspijkers worden onder andere voor pallets, kratten, schuttingen en tuinmeubels, en in de bouwindustrie gebruikt.

Een rol spijkers met een diameter van 2,0 mm tot 2,2 mm bevat meestal 350 spijkers.

Een rol spijkers met een diameter van 2,5 mm tot 3,1 mm bevat 225 spijkers.

Een rol spijkers voor daktoepassingen bevat 120 spijkers. Dat komt doordat deze spijkers een grotere kopdiameter hebben.

Stripspijkers

Deze zijn bedoeld voor de bouwsector, waar twee dingen belangrijk zijn: lichtgewicht apparatuur en zelfstandig kunnen werken.

Het apparaat is licht doordat strips minder spijkers bevatten dan rollen (ong. 25) en er dus minder spijkers in geladen worden. Daarnaast hebben stripspijkerapparaten een eenvoudig toevoermechanisme, waardoor ze lichter zijn dan rolspijkerapparaten voor hetzelfde formaat spijkers. Dat scheelt wanneer u met uw arm uitgestrekt op een ladder staat.

(Denk eraan dat uitsluitend apparatuur met ‘sequential trip’- bediening op ladders gebruikt mogen worden).

Er zijn drie verschillende soorten gebonden spijkers, draad-, plasticen papiergebonden. Draad- en papiergebonden spijkers hebben gewoonlijk een half afgeknipte kop zodat de schachten van de spijkers tegen elkaar aanzitten als ze worden gebonden. Op deze manier passen er meer spijkers op een strip.

Stripspijkers op papier

Deze manier van binden is ideaal voor gebruik in een constructieomgeving waarin het werk vrij blijft van afval van de strips.

Draadgebonden stripspijkers

De traditionele draadbinding geeft de spijkerstrip meer stevigheid en bescherming tegen een vochtige omgeving.

Plasticgebonden stripspijkers

Plasticgebonden stripspijkers hebben gewoonlijk een volle ronde kop. Ondanks dat ze weinig meer bindkracht hebben dan de spijkers met half afgeknipte kop geeft de bouwindustrie er toch de voorkeur aan. Ze zijn getrapt gebonden om ruimte te bieden aan de koppen.

Afwerkspijkers, ‘T-nagels’ en pins

Finish nails (Brads) and T nails are normally of a rectangular cross section instead of being round.

Their diameters are less than the coil and stick nails, and are primarily used for finish and trim work in the construction and joinery industries.

Hoofdelementen van spijkers

Spijkers bestaan uit vier belangrijke elementen. De combinatie van deze elementen bepaalt voor welke hechttoepassingen de spijker geschikt is.