Bostitch BENL

Sleutelelementen: hoek & afstand

Spijkerhoek

Onder de spijkerhoek wordt verstaan het aantal graden uit het lood. Met andere woorden, bij een hoek van 15 graden hellen de spijkers 15 graden naar achteren ten opzichte van het lood. De hoek waaronder de spijkers zijn samengevoegd is belangrijk. Schuin gebonden spijkers zijn geschikt voor apparatuur met een kleiner magazijn, bijvoorbeeld als u in krappe hoeken werkt. Bostitch rolspijkers zijn onder een hoek van 15-16 graden samengevoegd.

Sommige Bostitch spijkers hebben een hoek van nul graden. Rondkopspijkers op strips hebben meestal een hoek van 21 graden. Bij sommige is dat slechts 17 graden. Hier is speciale apparatuur voor nodig. Stripspijkers van Bostitch variëren in bindhoek, 21° voor plastic gebonden spijkers, 28° voor draad gebonden en 33° voor stripspijkers op papier.

Steek

Onder steek wordt verstaan de afstand tussen de spijkers. Deze term is niet van toepassing op stripspijkers met afgeknepen kop, brads, afwerkspijkers of pins, daar deze tegen elkaar aan liggen. Bij alle andere soorten spijkers is de steek de afstand van het midden van de ene spijker tot het midden van de volgende spijker.

Bostitch en Bostitch Atro produceren rolspijkers in drie steekmaten. Het eerste type (oorspronkelijk ‘N-spijkers’) heeft een diameter van 2,0 tot 2,5 mm en een kleinere steek, d.w.z. de spijkers zitten dichter bij elkaar en zijn, wat belangrijk is, bij het bovenste deel van de schachten aan elkaar gelast. Deze spijkers worden voornamelijk in de N57C en de Roll 60 gebruikt.

Het tweede type gaat genaamd FAC-spijkers. Deze zijn ook aan elkaar gelast maar hebben een grotere steek, d.w.z. de spijkers zitten verder uit elkaar en zijn bij een lager deel van de schachten aan elkaar gelast. Deze spijkers worden in een uitgebreide reeks apparatuur gebruikt, van de N70C (RHC700) tot de N130C. Het derde type wordt uitsluitend in de Bostitch Atro Roll 32 gebruikt. Deze spijkers zitten zeer dicht bij elkaar en zijn aan elkaar gelast. De samenvoegingshoek is 0 graden, terwijl de rest van het assortiment standaard een hoek van 15 graden heeft.

Waarschuwingen omtrent het kiezen van de juiste bevestigingsmiddelen en hechtapparatuur voor een bepaalde toepassing.

  1. Dat het magazijn van een apparaat een bepaalde hoek heeft wil niet noodzakelijkerwijs zeggen dat het veilig spijkers met dezelfde hoek kan verwerken. De hierboven beschreven factoren, zoals de kopgrootte, de steek, de schacht, de diameter en het samenvoegingstype, bepalen of een bepaald soort spijker geschikt is voor een bepaald soort apparaat. De hechtapparatuur en bevestigingsmiddelen van Stanley worden samen ontwikkeld als één veilige werkeenheid. Maak dit duidelijk aan mensen die van plan zijn om bevestigingsmiddelen van een andere fabrikant dan Bostitch te gebruiken.
  2. Doe geen specifieke aanbevelingen of uitspraken bij het aanbevelen of leveren van bevestigingsmiddelen. Als de afwerking of het materiaal van het bevestigingsmiddel bepaalde eigenschappen heeft, dan vindt u in de doos met bevestigingsmiddelen een blad waarop de specificaties aangegeven zijn.
    Als u of uw klant meer informatie wenst over de klasse van het materiaal of de eigenschappen van een bepaald bevestigingsmiddel, neemt u dan contact op de technische afdeling van het dichtstbijzijnde Stanley-kantoor voor nadere informatie.