Bostitch BENL

Overname Powers Fasteners door Stanley Black & Decker

Gecombineerde onderneming biedt totaaloplossing bevestigingsmiddelen

Stanley Black & Decker, wereldwijd producent en leverancier van gereedschappen, heeft de overname van Powers Fasteners afgerond. Powers Fasteners is een toonaangevend producent en leverancier van verankeringsmiddelen voor beton, staal en metselwerk en geschoten montage. Het gecombineerde bedrijf biedt nu een volledig assortiment bevestigingssystemen.

Stanley Black & Decker heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 11 miljard dollar en is eigenaar van gerenommeerde merken als Stanley, DEWALT, Black & Decker en Bostitch. Het bedrijf heeft Powers Fasteners overgenomen, een toonaangevende leverancier van boor- en verankeringssystemen voor beton, metselwerk en staal, alsook van mechanische, chemische- en geschoten bevestigingssystemen. De nieuwe onderneming complementeert met het assortiment bevestigings- en verankeringsmiddelen van Powers de Bostitch-portfolio voor de utiliteitsbouw. Dit resulteert in een compleet aanbod van toonaangevende producten, waaronder een groot aantal vernieuwende producten gepland voor 2013.

Colin Earl, vicepresident handgereedschappen en bevestigingsmiddelen bij Stanley Black & Decker Europe, zegt hierover het volgende: “Het Powersteam heeft zich in het verleden steeds succesvol bewezen op het gebied van groei, productvernieuwing en het streven naar perfectie. Het bedrijf heeft in de afgelopen 4 jaren meer Europese technische goedkeuringen (ETA) ontvangen dan welk bedrijf dan ook in en we zijn er dan ook erg trots op ze te mogen verwelkomen bij Stanley Black & Decker”.

Door de bestaande portfolio van bevestigingsmiddelen van Bostitch in te zetten, kan het gecombineerde bedrijf zich op unieke wijze positioneren in de markt en zo voldoen aan de vraag van uiteenlopende eindgebruikers van bevestigingsmiddelen en toepassingen, waarbij de nadruk ligt op mechanische verankeringen, lijmerverankeringen en geschoten montage.

De twee merken zullen samen aanwezig op de Internationale BouwBeurs in Utrecht van 4 tot 9 februari. Gebruikers krijgen dan de mogelijkheid het gecombineerde assortiment te bekijken en uit te proberen en vragen te stellen aan de deskundige medewerkers.

Colin Earl concludeert: “We gaan een spannende periode tegemoet. Stanley Black & Decker biedt vanaf vandaag een nog groter en uitgebreider assortiment bevestigingsmiddelen, van een nog hogere kwaliteit. We zien er dan ook naar uit de details omtrent onze nieuwe producten en innovaties voor 2013 en daarna aan te kondigen."

AANVULLENDE INFORMATIE OVER STANLEY BOSTITCH EN POWERS FASTENERS:

  • Stanley Black & Decker is een wereldwijde producent van gereedschappen, een bedrijf met een jaarlijkse omzet van ruim 11 miljard dollar, ontstaan uit de fusie tussen Stanley en Black & Decker in 2010.
  • Stanley Bostitch is een toonaangevende fabrikant van pneumatische en draadloze nagel- en nietapparatuur, bevestigingsmiddelen en compressoren, kantoorartikelen en aanverwante industriële accessoires.
  • Powers Fasteners is opgericht in 1921 als besloten vennootschap. Het bedrijf is volledig in het bezit van de Powers-familie en heeft kantoren en faciliteiten over de hele wereld.
  • Powers Fasteners produceert en verkoopt boor- en verankeringssystemen voor beton, metselwerk en staal, evenals mechanische, lijm- en geschoten bevestigingssystemen.

« terug